Πως να περιποιηθείτε κατάλληλα το δερματάκι του μωρού σας

Ξοδεύουμε ώρες και αμέτρητα χρηματικά ποσά για τη δική μας προσωπική φροντίδα του δέρματος, προσπαθώντας με διαφορετικές λοσιόν και κρέμες για να βρούμε  το τέλειο προϊόν για τις ανάγκες μας. Τα μωρά μας αξίζουν επίσης την ιδιαίτερη προσοχή μας κατά την επιλογή των προϊόντων φροντίδας του δέρματος τους.

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά βέβαια, δεν χρειάζονται  λοσιόν και κρέμες σε τακτική βάση, εκτός αν έχουν ξηρό δέρμα. Τα αντίστοιχα προϊόντα στην αγορά περιέχουν συνθετικά υλικά και χημικές ουσίες που μπορεί να είναι σκληρές  για την  ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού, γι’ αυτό πολλοί γονείς επιλέγουν φυσικά προϊόντα  για την φροντίδα και το  μπάνιο του μωρού.

δερματάκι μωρούΓια τα μωρά και τα μικρά παιδιά, ιδίως, το προϊόν φροντίδας του δέρματος που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι τα μωρομάντηλα, και  τα αρώματα, αλλά οι χρωστικές που βρίσκονται σε αυτά  μπορεί να βλάψουν την ευαίσθητη επιδερμίδα τους. Οι γονείς χρησιμοποιούν μωρομάντηλα όχι μόνο όταν αλλάζουν την πάνα, αλλά και για καθαρίσουν   το  πρόσωπο και τα χέρια.  Παρά το γεγονός ότι είναι δυνατόν  να βρείτε μάρκες με λίγα συνθετικά, μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να φτιάξετε  σπιτικά μωρομάντηλα με φυσικά υλικά .

Ένα ακόμη  πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν οι γονείς  είναι  το εξάνθημα από  την πάνα. Όσο συχνά και να αλλάζουν την πάνα είναι αναπόφευκτο ιδίως το καλοκαίρι ή και το χειμώνα με τα παντελονάκια.    Για να  βοηθήσετε ή να  προλάβετε  το εξάνθημα από  την πάνα,  κάνετε συχνές αλλαγές πάνας και πλένετε  το μωρό με φυσικό σαπούνι και νερό.

Υπάρχουν πολλά φυσικά  προϊόντα φροντίδας για το μωρό και το παιδί  που διατίθενται online.  Τα προϊόντα που είναι κατασκευασμένα από φυσικά συστατικά είναι η καλύτερη επιλογή για τα μωρά και τα παιδιά. 


Δείτε σχετικά...

loading...

Leave A Comment