Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία

Μαθαίνουμε ορθογραφία τραγουδώντας!

cd cidoreΗ ορθογραφία είναι ένα δύσκολο κομμάτι της ελληνικής γλώσσας, εξίσου δύσκολη είναι και η διδασκαλία της στα μικρά παιδιά. Η κυρία Σιντορέ μας προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο για να μυήσουμε τα παιδιά στον κόσμο της ορθογραφίας, μέσω της μουσικής, της φαντασίας και του παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα βιβλίο με CD που βοηθά τα παιδιά να διδαχθούν την ορθογραφία στην τάξη ή στο σπίτι με γνώμονα την ταυτόχρονη καλλιέργεια μιας θετικής στάσης του παιδιού απέναντι στην ορθογραφία, αλλά και γενικότερα τη μάθηση. Η μέθοδος αυτού του βιβλίου έχει μελετηθεί για τέσσερα χρόνια σε ηλικίες παιδιών από 6 έως 10. Το αποτέλεσμα είναι μια απόλυτα ρεαλιστική και αποτελεσματική μέθοδος που αποδεδειγμένα προσελκύει τα παιδιά, χωρίς εκείνα να νιώθουν ότι εκείνη τη στιγμή μαθαίνουν ορθογραφία.

Η έκδοση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος και περιλαμβάνει το βιβλίο με τις ιστορίες της κυρίας Σιντορέ, το CD με 17 τραγούδια και αφηγήσεις και το εγχειρίδιο για τους\τις εκπαιδευτικούς που διατίθεται ελεύθερα σε ηλεκτρονική μορφή. Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο CD διδάσκουν το κάθε ένα από έναν κανόνα των καταλήξεων της ορθογραφίας. Είναι εξαιρετικά προσεγμένα, όσον αφορά τη μουσική και τους στίχους, για να ανταποκρίνονται στον διδακτικό τους στόχο, να «μένουν» στο μυαλό των παιδιών, να είναι ελκυστικά και φυσικά να προσφέρουν ποιοτικά ακούσματα. Οι παιδικές φωνές της χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου κάνουν τα τραγούδια προσιτά σε κάθε παιδί, επιπλέον τραγουδούν ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιάννης Σαββιδάκης, η Ιωάννα Καρανίκα, ο Μάνος Παπαδάκης, η Μαρία Λούκα και ο Πάνος Τσίκος. Η σύνθεση και η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Βασμαρή.

Kyria SINTORE ExofiloΗ συγγραφέας του βιβλίου, Μαρία Καριωτάκη, είναι δασκάλα σε δημοτικό, τα τραγούδια της ορθογραφίας γράφτηκαν στο πλαίσιο του μαθήματός της και σε συνεργασία με τους μαθητές της. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό υλικό», έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικής αγωγής, μουσικοκινητικής αγωγής κ.α. , έτσι έχει την γνώση και την εμπειρία να προτείνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς δραστηριότητες και εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας της ορθογραφίας.  Όλο το σχετικό υλικό θα το βρείτε στο Blog της κυρίας Σιντορέ: www.kiriasidore.blogspot.gr

Εδώ μπορείτε να ακούσετε κάποια από τα τραγούδια:

Δείτε σχετικά...
prev next

loading...

Leave A Comment