Ώρα για οικονομία! Τι λέτε για τις υφασμάτινες πάνες;

Ένα νέο μέλος έρχεται στην οικογένεια! Οι συνήθειες αλλάζουν… Αυτό που μπαίνει στην καθημερινή μας ζωή πλέον είναι το «άλαγμα» του παιδιού… Συνήθως το επωμίζεται η γυναίκα καθώς οι άντρες συνήθως βρίσκουν εύκολα δικαιολογίες για να το αποφύγουν…!

Αλλά ας τ’αφήσουμε αυτά και ας μπούμε στο θέμα του άρθρου…

Πάνες από ύφασμα

Οι πάνες από ύφασμα εξασφαλίζουν οικονομία και είναι πολύ πρακτικές αλλά ίσως είναι αρκετά κουραστικό για την μητέρα, να πλένει τις πάνες κάθε φορά μετά το άλλαγμα του μωρού, πράγμα που μπορεί να γίνεται  για δύο, τρία,  ή ακόμη και τέσσερα  χρόνια, μέχρι  το παιδί  να πηγαίνει στην τουαλέτα. Το σίγουρο είναι όμως πως από πλευράς οικονομικής, τα χρήματα που θα ξοδέψετε για τις πλενόμενες πάνες θα είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με τα χρήματα που θα ξοδέψετε όλα αυτά τα χρόνια για τις πάνες μιας χρήσεως

Τι ποσότητα  απαιτείται ;

Κυρίως πρέπει να ξέρετε  «τον αριθμό πανών που θα χρειαστείτε».   Θα μετρήσετε το πόσο συχνά πρέπει να αλλάξετε το παιδί  και πόσο συχνά θα θέλατε να τις πλένετε. Πολλαπλασιάστε το πόσο συχνά θα θέλατε να τις πλένετε  με  πόσες φορές το αλλάζετε την ημέρα.  Καλό είναι να αγοράσετε και 5-10 πάνες  επί πλέον ως απόθεμα.

Άλλα αξεσουάρ

Μόλις έχετε την ποσότητα που απαιτείται, θα χρειαστείτε και μια σειρά από συμπληρωματικά αξεσουάρ, όπως βρακάκια, και  κουμπώματα. Και τα δύο μπορούν να αγοραστούν μαζί με τις πάνες. Μπορείτε να κάνετε χρήση του «πλαστικού εσώρουχου»  ή να αγοράσετε ειδικά βρακάκια  που πωλούνται σε online καταστήματα. Μπορείτε να βρείτε υφασμάτινες πάνες είτε σε online καταστήματα στην Ελλάδα είτε στο Amazon ή Ebay. Θα χρειαστείτε  μια θέση για να τοποθετείτε  τις βρώμικες πάνες.  Οι  περισσότεροι γονείς έχουν ένα καλάθι για πάνες, και άλλοι τις ρίχνουν στο  πλυντήριο  και απλά το  βάζουν σε λειτουργία στο τέλος της κάθε ημέρας.

πάνες

Δοχεία για πάνες

Υπάρχουν 2 είδη που μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε – ένα στεγνό και ένα  με νερό

Στο στεγνό μπορείτε απλά να βάλετε βρώμικες πάνες   αφού τις  έχετε  ξεβγάλει.  Στη λεκάνη με το νερό τοποθετείτε τις πολύ λερωμένες πάνες για να μουλιάσουν με νερό και ξύδι  για να βοηθήσει με την δυσωδία και  να αντισταθμίσει την αμμωνία ή με λίγο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε.

Καθαρισμός υφασμάτινων πανών

Μπορείτε να πλύνετε τις πάνες με το ίδιο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε για τα  ρούχα του παιδιού. Φροντίστε να είναι  ήπιο για το δέρμα του παιδιού σας. Θα πρέπει να καθαρίζετε με ζεστό νερό και  να ξεπλύνετε με κρύο νερό. Μην κάνετε χρήση  μαλακτικού καθώς αυτό θα εμποδίσει την  απορροφητικότητα της πάνας. Μην κάνετε χρήση  χλωρίνης.

Για να απαλλαγείτε από υπάρχων λεκέδες απλώστε τις  πάνες στον ήλιο. Μπορείτε να  τις στεγνώσετε και  στο στεγνωτήριο,  μην  κάνετε χρήση φύλλου μαλακτικού καθώς αυτό πιθανόν να ελαχιστοποιήσει την διαβροχή  του υφάσματος. 


Δείτε σχετικά...

loading...

Leave A Comment