Όσα πρέπει να ξέρουμε για ένα πετυχημένο οικογενειακό πικ νικ

thumb (12)Μία μικρή «απόδραση» για πικ νικ είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχει μία οικογένεια όταν ο καιρός είναι καλός και η διάθεση ανεβασμένη. Αλλά ακόμη κι εάν η διάθεσή μας δεν είναι στα καλύτερά της το πικ νικ είναι ένα πρώτης τάξεως «γιατρικό» για ν’ ανεβάσουμε στροφές!

Μία σειρά από πρακτικά tips λοιπόν για να το οργανώσουμε σωστά γιατί και στην περίπτωση αυτή η σωστή οργάνωση κρύβει το μυστικό της επιτυχίας:

1. Η επιλογή της κατάλληλης τοποθεσίας.

Βουνό ή θάλασσα είναι στην ουσία αδιάφορο – ότι κάνει κέφι περισσότερο η …παρέα, η οικογένεια δηλαδή. Άλλα είναι τα πιο σημαντικά:

– Να υπάρχει αρκετή σκιά στο σημείο που θα στηθεί το πικ νικ.

Επειδή η πολύωρη παραμονή απαιτεί και σκιερό μέρος, η επιλογή κάποιας τοποθεσίας με δέντρα είναι βασικό προαπαιτούμενο.

– Να υπάρχει αρκετός ανοιχτός χώρος για να παίξουν τα παιδιά.

Μην ελπίζουμε ότι τα παιδιά θα παραμείνουν καθισμένα κατάχαμα για περισσότερο από μερικά …λεπτά! Τα παιδιά θέλουν παιχνίδι, τρέξιμο, κίνηση! Κι αυτό απαιτεί άπλα! Συνεπώς το σημείο που θα επιλέξουμε πρέπει να έχει αρκετό ελεύθερο χώρο και μάλιστα σχετικά προστατευμένο ώστε να μη χρειάζεται να έχουμε εμείς οι μεγαλύτεροι συνεχώς τεταμένη την προσοχή μας στο τι κάνουν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας – άλλωστε χρειαζόμαστε κι εμείς τη δική μας δόση χαλάρωσης!

2. Καιρικές συνθήκες.

Καλό είναι όταν σχεδιάζουμε το οικογενειακό πικ νικ να έχουμε και μία σαφή εικόνα του καιρού που θα κάνει τη συγκεκριμένη ημέρα. Ιδιαίτερα οι ξαφνικές μπόρες δεν είναι και το καλύτερο για τέτοιου είδους εξορμήσεις. Χρειαζόμαστε λοιπόν ήπιο καιρό και ηλιοφάνεια γιατί πικ νικ σε κλειστό χώρο δε γίνεται …

3. Το φαγητό.

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο – πολύ δεδομένα. Χρειαζόμαστε κυρίως στερεά τροφή που να μεταφέρεται εύκολα και να καταναλώνεται χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερα μαχαίρια, πιρούνια, πιατάκια και τα υπόλοιπα σχετικά σκεύη. Οι πίτες π.χ. είναι ότι πρέπει για ένα πικ νικ. Αλλά και τα μπιφτέκια, το τυρί, τα σάντουιτς, το κέικ, οι χυμοί και βέβαια, άφθονο νεράκι.


4. Ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι βασικό στοιχείο για ν’ απολαύσουμε το πικ νικ μας. Τι θα χρειαστούμε οπωσδήποτε:

– Κουβέρτες ή ψάθες για να στρώσουμε καταγής και ν’ απλώσουμε πάνω τους τα καλούδια μας.

– Πλαστικά ποτηράκια, πιατάκια και μαχαιροπήρουνα – ανάλογα βέβαια και με το φαγητό που θα πάρουμε μαζί μας.

– Χαρτοπετσέτες.

– Ισοθερμικές τσάντες για να διατηρούνται δροσερά τα φρούτα, οι χυμοί και το νερό.

– Πιθανόν μικρές σπαστές καρέκλες – κυρίως εφόσον στην οικογενειακή παρέα υπάρχουν και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα που χρειάζονται μία μεγαλύτερη άνεση.

– Τσάντες σκουπιδιών για να μαζέψουμε φεύγοντας όλα τα σκουπίδια και ν’ αφήσουμε το χώρο καθαρό.

5. Παιχνίδια.

Τα παιχνίδια είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για να περάσουμε καλά. Έτσι, πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε μεριμνήσει για:

– Παιδικά παιχνίδια που πιθανόν θα χρειαστούν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, αν και τα καλύτερα παιχνίδια σε τέτοιου είδους εξορμήσεις είναι …άυλα – το κυνηγητό και το κρυφτό δηλαδή.

– Επιτραπέζια παιχνίδια για εμάς τους μεγαλύτερους αλλά και για να παίξει όλη η οικογένεια, γονείς και παιδιά, παρέα. 

6. Πράγματα που επίσης πιθανόν να χρειαστούμε:

Φωτογραφική μηχανή.

Σε παλιότερες εποχές θα την είχαμε στην πρώτη θέση της λίστας όμως τώρα, με τα νέας τεχνολογίας κινητά που είναι εφοδιασμένα με κάμερες, η παρουσία της δεν είναι πλέον τόσο απαραίτητη.

Βιβλίο.

Ένα καλό βιβλίο είναι μία θαυμάσια επιλογή για εμάς τους μεγαλύτερους για να χαλαρώσουμε …καταγής μετά το φαγητό αφήνοντας τα πιτσιρίκια να τρέχουν τριγύρω.

Καπέλα.

Επειδή κανείς μας -και ιδιαίτερα τα παιδιά-, δεν πρόκειται να παραμείνει για πολύ στη σκιά, το να έχουμε ο καθένας το καπέλο του είναι απαραίτητο σε τέτοιου είδους εξορμήσεις.

2η αλλαξιά με ρούχα.

Τέλος, επειδή τα πιτσιρίκια θα τρέξουν, θα ιδρώσουν, θα κυλιστούν στο χώμα (κι έτσι πρέπει να κάνουν!) μία δεύτερη αλλαξιά ρούχων είναι μάλλον αναγκαία ώστε ν’ αντιμετωπίσουμε τις …δύσκολες καταστάσεις που πιθανόν να προκύψουν!

 

Πηγή:Όσα πρέπει να ξέρουμε για ένα πετυχημένο οικογενειακό πικ νικ http://praktikesidees.gr/v2/apodraseis/oikogeneiako-pik-nik/

 

loading...

Leave A Comment