4 παιχνίδια για να παίζουν παρέα μπαμπάς & γιος!

thumb (32)Για τη σχέση του μπαμπά και του γιου έχουν γραφεί και πρόκειται να γραφτούν χιλιάδες πράγματα.
Πως λόγου χάρη ο μπαμπάς αποτελεί το πρότυπο για το γιο ή πως μέσα από το γιο ο πατέρας ξαναζεί τη δική του παιδική ηλικία.
Λέμε λοιπόν να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι, κάνοντας κάτι πιο απλό εδώ:
να προτείνουμε τέσσερα χαρακτηριστικά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν παρέα οι άντρες της οικογένειας.
Έχουμε και λέμε:

1. Επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι:
Ο Βασιλιάς των παιχνιδιών στη συγκεκριμένη περίπτωση! Τα έχει όλα: μπάλλα (κυρίως), ένταση, πάθος ενώ χρειάζεται τόσο επιδεξιότητα όσο και τύχη!
Βέβαια υπάρχει το εξής θέμα – θα αντιτείνουν πολλοί: το ποδοσφαιράκι έχει 2 αντιπάλους που συνήθως υπενθυμίζουν γνωστές ελληνικές ομάδες – τους »κόκκινους» και τους »πράσινους» ας πούμε… Επειδή λοιπόν το όνειρο κάθε πατέρα είναι ο γιος του ν’ ακολουθεί τη δική του ποδοσφαιρική επιλογή, ποια ομάδα θα πάρει καθένας από τους δύο;
Δική μας πρόταση: ας υποχωρήσει ο μπαμπάς κι ας πάρει τον αντίπαλο αφήνοντας μάλιστα τον υιό να κερδίσει κάποιες φορές – έτσι για να του δείξει πόσο υπέρτερη είναι η ομαδάρα τους!
Στα σοβαρά τώρα, το ποδοσφαιράκι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ν’ ανέβει το κέφι, μπαμπάς και γιος να διασκεδάσουν ενώ το συγκεκριμένο παιχνίδι διαθέτει και το σημαντικό πλεονέκτημα ότι ενδείνυται και για παιδιά μικρής ηλικίας – συνήθως από 3 ετών κι άνω.
2. Ναυμαχία:
Το all time classic επιτραπέζιο παιχνίδι για δύο στο οποίο ο κάθε παίκτης προσπαθεί να βρει που έχει βάλει ο αντίπαλος τα πλοία του και να τα »βυθίσει». Ένα παιχνίδι που χρειάζεται σκέψη, τύχη και διατηρεί το ενδιαφέρον αμείωτο.
Το πασίγνωστο αυτό επιτραπέζιο κυκλοφορεί και σε travel version για να μπορούν μπαμπάς και γιος να το παίζουν ακόμη και στις διακοπές.
3. Σκάκι:
Εδώ τα πράγματα …σοβαρεύουν, γιατί το σκάκι είναι από τη φύση του μία σοβαρή ιστορία. Με το σκάκι μπορεί ν’ ασχοληθεί το παιδί από τις πρώτες ακόμη τάξεις του δημοτικού καθώς εξασκεί τη σκέψη, βοηθάει στην ανάπτυξη υψηλού βαθμού αυτοσυγκέντρωσης και στην άσκηση της μνήμης.
Είναι ένα σπουδαίο χόμπι που θα ακολουθεί το παιδί καθόλη τη διάρκεια της ζωής του.
Πάνω απ’ όλα όμως είναι ένα  π α ι χ ν ί δ ι  που τα έχει όλα: χαρά, διασκέδαση, άμιλλα. Ένα παιχνίδι που μπορούν να απολαύσουν παρέα ατέλειωτες ώρες, πατέρας και γιος. Ένα παιχνίδι που μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν ακόμη κι όταν μεγαλώσουν και γιατί όχι – να μεταλαμπαδεύσουν το μεράκι και στις επερχόμενες γενιές!
4. Subbuteo:
Ναι, κι εδώ, το αντικείμενο του παιχνιδιού είναι το ποδόσφαιρο, η «μπάλλα». Μόνο που τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά απ’ ότι στο απλό-κλασικό επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι. Εδώ πρόκειται για προσομοίωση σχεδόν κανονικών συνθηκών ποδοσφαιρικού αγώνα – με γήπεδο, τέρματα με δίχτυα, σημαιάκια του κόρνερ, εξέδρες, διαιτητές και 22 φιγούρες ποδοσφαιριστών, καθεμία από τις οποίες χειρίζονται αυτόνομα οι 2 παίκτες-αντίπαλοι.
To Subbuteo απαιτεί σκέψη και κυρίως υψηλή επιδεξιότητα και προσφέρει σασπένς, αγωνία και πάθος, σχεδόν σαν οι δύο παίκτες να συμμετέχουν όντως σε κάποιον πραγματικό αγώνα. Αυτό άλλωστε είναι που το κάνει και τόσο ξεχωριστό.
Είναι ένα παιχνίδι που θα σαγηνεύσει τόσο το υιό όσο και τον πατέρα, χαρίζοντας στιγμές κεφιού και διασκέδασης.
Πηγή: 4 παιχνίδια για να παίζουν παρέα μπαμπάς & γιος! http://praktikesidees.gr/v2/oikogeneia/paixnidia-gia-patera-kai-gio/
 

loading...

Leave A Comment