Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 βιτάμ όχι soft
- 2 αυγά (μόνο οι κρόκοι)
- 2 βανίλιες
- 3 σακουλάκια σταγόνες κουβερτούρας
- 2 κούπες αλεύρι μαλακό
- 2 κουταλάκια πάουντερ
- 1/2 κούπα κακάο
Πώς το κάνουμε:
- Λιώνω το βούτυρο (όχι να καεί) και το ανακατεύω με τις ζάχαρες μέχρι να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτω τους κρόκους.
- Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι, κακάο, πάουντερ, βανίλιες και τις σταγόνες κουβερτούρας.
- Ενώνω τα δύο μείγματα και πλάθω με τα χέρια.
- Θα πάρω μια πολλή σφιχτή ζύμη.
- Βάζω τη ζύμη σε μία μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για δύο ώρες.
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190ο.
- Βουτυρώνω και αλευρώνω το ταψί μου το οποίο θα πρέπει να είναι πάντα κρύο.
- Κόβω από τη ζύμη μικρά μπαλάκια και τα βάζω απλωτά στο ταψί μου.
- Την υπόλοιπη ζύμη την βάζω πάλι στο ψυγείο.
- Ψήνω τα cookies μόνο για εννέα λεπτά στους ίδιους βαθμούς της προθέρμανσης.
Πηγή:Cookies με άσπρη και μαύρη ζάχαρη https://www.sintagespareas.gr/sintages/cookies-me-aspri-kai-mayri-zaxari.html
More from my site
loading...
Leave A Comment